FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van de toelichting van auteur Terry van Driel nog vragen? Stel ze gerust! Indien relevant worden ze samen met het antwoord van onze auteur op deze pagina gepubliseerd.

 
 
 

1 Wanneer is Jezus geboren?

Door velen wordt aangenomen dat Jezus aan het einde van de zomer, begin herfst geboren is. Iets wat ik zeer aannemelijk vind.

Echter het doel van het boekje 'Op weg met Jozef en Maria' is niet om een precieze datum aan te wijzen voor de geboorte van Jezus, maar om kinderen en volwassenen te laten proeven van Jezus, die als brood is. Een studie rond de geboortedatum van Jezus is op deze website niet op zijn plek.

 

2 Is Jezus geboren tijdens het Loofhuttenfeest?

Het zou goed kunnen dat Jezus rond of precies op het Loofhuttenfeest geboren werd. De berekeningen via de orde van Abia vind ik aannemelijk. Maar het blijft uitgaan van een aantal veronderstellingen, waarvoor ik geen sluitend bewijs heb kunnen terugvinden in de Schrift.

 

Is Jezus geboren tijdens het loofhuttenfeest?

Ik geloof niet dat Jezus in een loofhut geboren is. Dit idee komt nog steeds voort uit de gedachtegang van een stal, maar in plaats van een stal is het een loofhut geworden. Daarbij komt dat het me zeer onwaarschijnlijk lijkt dat een vrouw bevalt in zo'n open hut, waar velen je kunnen zien en horen.

 

Jezus is geboren in een (t)huis, waar mensen leven, slapen, eten en brood bakken. Heel gewoon. En dat maakt de geboorte van de Zoon van God nu juist zo bijzonder.

 

Logo uitgeverij Van Driel Publishing - uitgever van christelijke kinderboeken

Kinderboekenserie Op Weg is een uitgave van uitgeverij Van Driel Publishing.