pers-jozef-maria-kleurboek

Startpagina / Informatie / Pers / Jozef en Maria - kleurboek

Op weg met Jozef en Maria is het eerste christelijke kleurboek
Persmap opwegserie.nl

Persbericht

 

Terug naar de essentie

 

Uitgever en kinderboekenauteur Terry van Driel komt met een nieuw kinderboek over de geboorte van Jezus. Ontdaan van alle tradities keert hij in ‘Op weg met Jozef en Maria’ terug naar de essentie van het verhaal zoals die beschreven staat in de brieven van Mattheus en Lucas in de Bijbel.

 

Aangevuld met een kleurrijke website (www.opwegserie.nl), waar achtergrondinformatie, kleurplaten, spelletjes, liedjes en meer te vinden zijn, hoopt Van Driel een breed publiek te bereiken met de boodschap: Jezus is als brood, je hebt hem dagelijks nodig.

 

Het boek is het eerste uit een vierdelige serie en is verkrijgbaar in iedere (online) boekhandel of direct op de website zelf.

 

Recensies

Het Nederlands Dagblad logo
Annette Overvoorde schrijft een review en recensie over het geboorte verhaal van Jezus
Christelijke kinderboeken NL schrijft een review en recensie over het Bijbelse prentenboek Op weg met Jozef en Maria
Kinderboekenjuf geeft een review over het Bijbelse prentenboek Op weg met Jozef en Maria
Kinderboekenjuf geeft een review over het Bijbelse prentenboek Op weg met Jozef en Maria
Kinderboekenjuf geeft een review over het Bijbelse prentenboek Op weg met Jozef en Maria

Het Nederlands Dagblad

 

Met dit vorig jaar verschenen prentenboek wil auteur Terry van Driel terug naar de basis van het kerstverhaal zoals het in de brieven van Matteüs en Lucas staat beschreven. Daarom is het tevergeefs zoeken naar een kerststal, kribbe of ezel. Jezus ligt ‘gewoon’ in een broodbak op een aparte kamer in de herberg. De tekst is basic, zonder opsmuk. De illustraties zijn cartoonachtig, sfeervol en weten de juiste toon te treffen.

 

Dit najaar verscheen het bijbehorende kleur- en doeboek met puzzels, raadsels en zoekplaatjes. De website van de auteur (opwegserie.nl) geeft de antwoorden van de puzzels, maar biedt ook veel andere achtergrondinformatie, spelletjes en liedjes.

 

Vanwege de alternatieve keuzes van Terry van Driel en het mooie materiaal is het zeker de moeite waard om daar eens op te kijken

"Een prachtige vertelling, van een lange tocht met een grote verwachting"

 

Annette Overvoorde, Birdy's Boeken

"Verwacht geen winterse taferelen, ossen en ezels die om het hoekje gluren en een kribbetje met hooi. Wel een mooi uitgegeven, stevig prentenboek met stripachtige tekeningen (met op een daarvan een hele stoere engel, dat is ook weleens leuk!) en niet meer tekst dan nodig om te vertellen waar het om gaat."

 

GO, christelijke kinderboeken.nl

"Op weg met Jozef en Maria is een prettig prentenboek dat geschikt is om voor te lezen aan jonge kinderen. Schrijver Terry heeft geprobeerd het basisrecept van het geboorteverhaal in een kinderboek te verwoorden. Aldus Terry zijn de dieren in de stal, de voederbak,dedrie koningen toegevoegde ingrediënten aan het geboorteverhaal. Deze zul je in dit boekje dan ook niet tegenkomen."

 

Kinderboekenjuf.nl

"Wat dit boek bijzonder leuk maakt is, dat het geboorteverhaal in een modern jasje is gestoken en op passende wijze vergezeld wordt door kleurige, inspirerende illustraties. Dit zonder afbreuk te doen aan het oorspronkelijke Bijbelverhaal.

 

De auteur heeft een fijne vlotte schrijfstijl. Het verhaal is origineel en compleet. "

 

Mieke wijnants

"Terry heeft hiermee een heel bijzonder boek geschreven. Op een pure manier neemt hij de kinderen mee op weg met zijn vertellingen naar de basis. Naar de plek waar het allemaal begon. "

 

Berneboek.com

Foto's

 

Klik op de foto voor een vergroting.

 

Auteur Terry van Driel close-up kleur
Kleurboek Op weg met Jozef en Maria is het eerste christelijke prentenboek van auteur Terry van Driel over de ware geboorte van Jezus
Auteur Terry van Driel met boek kleur
Kinderboekenserie Op Weg logo

Interviews

 

Interviews met Terry van Driel

 

SelfSpot. Anneke van Ieperen interviewt Terry van Driel

Klik op de link

 

Kroniek van Sint Andries

Klik met de rechtermuisknop op de naam van het interview en selecteer 'link opslaan'.

 

 

 

 

Quotes

 

Van vinden de experts ervan?

Arie de Rover vertelt over het Bijbelse prentenboek Op weg met Jozef en Maria
Angès Laurey vertelt over het bijbelse prentenboek  Op weg met Jozef en Maria

"Geloven als een kind. Volgens Jezus is dat de toegang tot een leven in zijn Koninkrijk. Wat is het dan een uitdaging om de essentie van het Evangelie kinderlijk eenvoudig uit te leggen. Terry is daarin geslaagd. Hij schreef een kinderboek dat volgens mij ook bijzonder geschikt is voor volwassenen."

 

Arie de Rover, counselor en spreker.

 

"Wat een prachtige serie heeft Terry van Driel geschreven. Een mooie aanvulling en de echte waarheid over de geboorte van Jezus."

 

Agnès Laurey, auteur.

 

Logo uitgeverij Van Driel Publishing - uitgever van christelijke kinderboeken

Kinderboekenserie Op Weg is een uitgave van uitgeverij Van Driel Publishing.