Memory

korneel de kamel wijst je de weg van het memoryspel terug naar het keuzemenu
Afbeelding van de cover van christelijk kinderboek of prentenboek Op weg met Jozef en Maria. Een verhaal over de geboorte van Jezus

Klik op mij en ik breng je terug

naar het keuzemenu.

 

Wedstrijd kerst bruin brood

Een spelletje voor groot en klein,

dat moet wel het memoryspel zijn.

 

Zoek twee dezelfde plaatjes totdat je ze allemaal vindt.

In drie niveaus. Een uitdaging voor ieder 'kind'!

Korneel de Kameel - spelletjes

Spelregels

 

Dit gratis online memory spel kan met één of meerdere spelers gespeeld worden. Het doel van het spel is om twee dezelfde kaartjes te vinden totdat alle kaartjes op zijn. Je kunt kiezen uit drie niveau's.

 

Uitleg voor één speler

 

Draai een kaartje om door erop te klikken. Draai vervolgens een tweede kaartje om. Als de afbeeldingen op beide kaartjes gelijk zijn, blijven deze omgedraaid liggen. Gefeliciteerd, je hebt je eerste paar gevonden!

 

Zijn de twee kaartjes echter niet gelijk dan draaien ze zich automatisch weer om. Onthoudt dus goed welke afbeeldingen je op de twee kaartjes gezien hebt.

 

Klik nu weer op een kaartje en vervolgens op nog een. Ga zo door totdat je alle paren gevonden hebt en je alle afbeeldingen kunt zien.

 

Uitleg voor meerdere spelers

 

Iedere speler mag om de beurt twee kaartjes omdraaien. Vindt de speler twee gelijke kaartjes mag hij of zij wederom twee kaartjes omdraaien. Vindt de speler twee ongelijke kaartjes is zijn of haar beurt voorbij en mag de volgende speler twee kaartjes kiezen.

 

Telkens wanneer een speler twee gelijke kaartjes gevonden wordt dit genoteerd op een scoreblok bij zijn of haar naam. Wie aan het eind van het spel de meeste bij elkaar horende kaartjes gevonden heeft, heeft het spel gewonnen. Download hiernaast het Jozef en Maria scoreblok.

 

Scoreblok

 

Klik op de afbeelding om het memory scoreblok te downloaden.

Logo uitgeverij Van Driel Publishing - uitgever van christelijke kinderboeken

Kinderboekenserie Op Weg is een uitgave van uitgeverij Van Driel Publishing.